Yıldız Demir Çelik’le yakaladığımız sinerji sayesinde keyifle çalışıyoruz’

Çemsan Çelik Servis Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bakkaloğlu, Yıldız Demir Çelik’le yaptıkları iş birliğinin yarattığı sinerjiyi anlatıyor.

Şirketinizin hikayesini bizimle paylaşır mısınız?

Zonguldak, 1970’ten itibaren Türkiye’nin tek yassı mamul üreticisi olarak ülke ekonomisine yön vermiş bir şehir. Biz de Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 1970 yılında sanayiye atılmışız. Ticaret sicil numaramız 001 yani Ereğli’nin ilk sanayicisiyiz. O zaman demir çeliğe ambalaj çemberi ve toka imalatı yapıyorduk. Zamanla sektörün de gelişmesiyle çelik servis merkezi unvanı kazandık. Çemsan Çelik Servis Merkezi olarak 120 çalışanımızla 40 dönüm üzerine kurulu takribi 30 dönüm kapalı alanda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Sizin Çemsan Çelik Servis Merkezi’ndeki faaliyetleriniz ne zaman başladı? 

Firmamızı 1990 yılında ikinci kuşak olarak devraldım. Aslında bir aile şirketiyiz ve zaman zaman bunun faydalarını yaşıyoruz. Tabii ki aynı zamanda kurumsal bir firma olmanın avantajlarını da görüyoruz.

Faaliyetleriniz hakkında bizi bilgilendirir misiniz?

Çemsan Çelik Servis Merkezi olarak aylık 30 bin tonun üzerinde yassı mamulü işliyoruz. Ağırlıklı olarak dilme ve boy kesme işi yapıyoruz. Ayrıca belli sektörlere yarı mamul hazırlığı yapıyoruz. 14 hattımız var; bunların hepsi yüksek kaliteli boy kesme ve dilme tezgahları. 0,10’dan 20 milimetreye kadar boy kesimi; 0,10’dan 10 milimetreye kadar dilme işlemi yapıyoruz. Makine parkımız ve işlediğimiz sac kalınlıkları sayesinde bölgemizde öne çıkıyoruz.

Müşteri portföyünüzde hangi sektörler yer alıyor?

Otomotiv ağırlıklı olmak üzere ısıtma, soğutma, beyaz eşya ve inşaat sektörleri için faaliyet gösteriyoruz. Daha da genellemek gerekirse yassı mamulün içinde bulunduğu her sektörle çalışıyoruz.

Yıldız Demir Çelik’le nasıl tanıştınız?

Yıldız Demir Çelik’i kuruluş aşamasından itibaren takip ediyoruz. Şirket kurulduğunda deneme amaçlı çeşitli kalınlıklarda sipariş verdik ve ürünlerden memnun kaldık. Sonrasında sipariş verdiğimiz miktarı artıra artıra devam ettik. Bir ziyaretimizde Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız’la tanıştık. Sağ olsun o da bizi ziyaret etti. Bu sayede güzel bir sinerji yakaladık. Halihazırda belirli bir tonajı yakalamış durumdayız, devam eden iş ilişkimiz gittikçe büyüyor.

Firmanız için Yıldız Demir Çelik’in öne çıkan özellikleri neler?

Yıldız Demir Çelik’ten boyalı hariç her türlü ürünü alıyoruz; galvanizli, asitli, soğuk... Ayrıca bu ürünleri çeşitli kalınlıklarda temin ediyoruz. Yıldız Demir Çelik’in ürünlerinin kalitesi üst seviyede. Her şey disiplinli bir şekilde ve zamanında yapılıyor. Şirketin müşteri memnuniyetini ön planda tutması ve çözüm odaklı yaklaşımı sonucu yakaladığımız sinerji sayesinde birlikte keyifle çalışıyoruz. Bu da satışlarımıza olumlu anlamda yansıyor. Dolayısıyla kazan-kazan ilkesiyle çalışmış oluyoruz.