Yıldız Demir Çelik Laboratuvarları TÜRKAK Akreditasyonunu Tamamladı

Yıldız Demir Çelik Laboratuvarları TÜRKAK Akreditasyonunu Tamamladı

Türkiye’de demir çelik sektörüne yeni bir güç getiren Yıldız Demir Çelik’in laboratuvarları, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından gerçekleştirilen denetimi başarıyla geçerek akredite oldu.  Yapılan denetimde Yıldız Demir Çelik bünyesinde bulunan; Kimya Laboratuvarı, Boya ve Renk Laboratuvarı ve Mekanik Test Laboratuvarlarının ‘TS EN ISO / IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Gereklilikler' standardını karşıladığı TÜRKAK tarafından belgelendi.  Denetim kapsamında, 11 testten akredite olarak uygunluk belgesi almaya hak kazanan Yıldız Demir Çelik laboratuvarları, sonuçlarının güvenilirliğini gösteren bu belgeyle, ulusal ve uluslararası ölçekte analiz hizmeti sunabilecek.

TÜRKAK tarafından yapılan denetim, laboratuvarda gerçekleştirilen test ve analizlerin güvenli sonuçlar vermesi için laboratuvarın teknik yeterliliğinin ve uygunluğunun gerekli kriterlere ve standartlara göre değerlendirilmesi ve onaylanması faaliyetini kapsıyor.

Güvenirliği Tescillendi

Çelik sektöründeki üçüncü yılında kaliteli ürün ve hizmet anlayışını bu belgeyle tescilleyen Yıldız Demir Çelik, sürekli iyileştirme ve olası hataları önleme temelli yaklaşımı ile, kalite ve ürüne duyulan güvenin arttırılması, ürün geliştirmeden müşteri hizmetlerine kadar birçok alanda sürdürülebilir kalitenin sağlanması odağında çalışmalarına yön veriyor.  Bir yıl boyunca ciddi ve disiplinli bir hazırlık sürecinden geçildiğinin bilgisini paylaşan şirket, iş süreçlerinde kullanılan tüm dokümanları TS EN ISO / IEC 17025 standardının gerekliliklerine uygun hale getirdi. Şirket, bu belgeyle aynı zamanda ulusal ve uluslararası alanda yetkinliğini ve güvenirliğini resmileştirmiş oldu.

Çalışmalar 1 Yıl Sürdü

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yıldız Demir Çelik Teknik Hizmetler Direktörü Yelda Güney Liman, süreci iyi bir ekip çalışmasıyla başarıyla yürüttüklerinin altını çizerek şöyle devam etti: “Yıldız Demir Çelik laboratuvarı olarak, sektörde bu akreditasyona sahip sayılı birkaç firma arasında olmak bizim için memnuniyet verici.  Operatörlerimiz, laborantlarımız ve diğer ekip arkadaşlarımızla birlikte eğitimlerle dolu bir yıl geçirdik. Sürekli yenilendik ve farkındalığımız her geçen gün arttı. Bir yılın sonunda ise emeklerimizin karşılığını bu belgeyle taçlandırmış olduk.”

Kaynak: https://www.subconturkey.com.tr/yildiz-demir-celik-laboratuvarlari-turkak-akreditasyonunu-tamamladi/