Yıldız Demir Çelik, galvaniz üretim kapasitesini 700 bin tona çıkardı

Ocak ayında devreye aldığı ikinci hattıyla galvaniz üretim kapasitesini 700 bin tona çıkaran Yıldız Demir Çelik, bu yatırımla yıllık cirosunu yüzde 30 oranında artıracak.

Türkiye’nin yassı çelik ihtiyacını karşılamak, sektörde dinamik ve global bir oyuncu olmak adına profesyonel kadrosuyla faaliyet gösteren Yıldız Demir Çelik, ikinci galvaniz hattını Ocak ayında devreye aldı. Hattın devreye girmesiyle Yıldız Demir Çelik’in bu alandaki kapasitesi 700 bin tona ulaştı. Yeni hatla birlikte termin süreleri kısalırken müşteri memnuniyetinin daha da artması sağlanacak.

İkinci hat hakkında

Yıldız Demir Çelik’in son teknolojik özelliklere sahip yeni galvaniz hattı, beş bin metrekare kapalı alanda kuruldu. Yeni galvaniz hattıyla birlikte 12 bin metrekare kapalı alana sahip stoklama alanı da devreye girdi. Böylece Alikahya Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Yıldız Demir Çelik tesisinin toplam kapalı alanı 100 bin metrekareye ulaştı. En son teknolojik özelliklere sahip yeni galvaniz hattında üretimi yapılacak malzemenin kalınlığı 0,20-2,00 milimetre, genişliği ise 700- 1.550 milimetre arasında olacak. Kaplama ağırlığı ise 50-600 gram/metrekare arasında değişecek.