Murat Akduman: "Yıldız Demir Çelik'in ürün çeşitliliği ve kalitesi üst düzeyde…"

Değerli iş ortağımız Mikron BPS Profil ve Boru Sanayi ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. 

Sizi tanıyabilir miyiz?

Öncelikle merhaba, ben Murat Akduman, Erciyes Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendislik bölümü mezunuyum. İşletmemizin üst düzey yöneticisiyim.

Şirketinizin kuruluş hikayesinden ve faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Firmamızın Sahibi Mehmet Hacıseyitoğlu ve kendisi Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirmiştir. İlk dönemler özel sektör ve kamuda çalışmıştır. Üretim sevdasından dolayı şirketimizi 1992 yılında makine yedek parçaları üretmek üzere kurmuştur.

Şirketimiz, şimdi ise tam bir aile şirketidir. Cihan dış ticaretimiz ve finans ile Samet üretim ve insan kaynakları ile ilgilenmektedir. Her ikisi de Erciyes Üniversitesi mezunudur.

Şirketimiz, kurulduğu yıllarda makine yedek parçaları ve özel sipariş makineler üretmekteydi  ve  Kayseri'de makine parkı olarak, sayılı firmalar arasındaydı. Daha sonra askeri ihaleleri alıp, üretip teslim ederek yeni iş alanlarında  üretim yapmayı hedefine koydu ve bugünlere geldi. Günümüzde 6 adet boru ve profil hattı, 2 adet sac dilme hattı ve 1 adet de boy kesme hattı bulunmaktadır. Fabrika alanımız  16000 m2 kapalı olmak üzere 20000m2'dir.

Yıllık ürün miktarınız nedir?

2021 yılında 48000 ton  boru ve profil üretimi yaptık.

Faaliyet alanlarınız ve müşteri portföyünüzden bahseder misiniz?

Çeşitli ebat ve kalınlıklarda boru ve profil üretimi yapmaktayız. Ayrıca Türkiye'de CRF (fullhard sac)  boru ve profil üreten güzel ülkemizin öncü firmasıyız. Yurtiçi ve yurtdışına satış yapıyoruz.

Yıldız Demir Çelik ürünleriyle ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Ürün çeşitliliği ve kalitesi üst düzeyde olduğunu söylemek yeterlidir sanırım.

Yıldız Demir Çelik ürünlerini proseslerinizde nasıl kullanıyorsunuz?

Boru ve profil imalatında kullanıyoruz. Ayrıca boy kesme hattımızda sipariş ölçüsüne göre açarak paket sac olarak da satıyoruz ve olumlu geri dönüşler alıyoruz müşterilerimizden.

Firmanızla ilgili önümüzdeki süreç için neler planlıyorsunuz? Yıldız Demir Çelik’le iş birliğinizi büyütmeyi planlıyor musunuz?

2023 yılında üretim kapasitemizi artıracağız. Kayseri'de üretimi yapılmayan S235JRH/J0H/J2H, S275J0H/J2H, S355J0H/J2H (DIN EN 10025) kalite çelikten 1,50-2,00-2,50mm kalınlığında boru ve profil üretim yapmayı planlıyoruz.

Yıldız Demir Çelik ile işbirliğini büyütmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bunun için termin ve fiyat performansının iyi olması gerekmektedir. Bu sağlandığı müddetçe sipariş vermekte sorun olmaz.

Yıldızlar Yatırım Holding’in Türkiye ekonomisine katkı sunması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bünyesindeki diğer iştiraklere yenisini katması bizim için sevindiricidir. Ne kadar çok üretici olursa biz de ürünlere daha kolay ulaşabiliriz. Yıldız Demir Çelik piyasaya hızlı giriş yaptı ve kalitesiyle piyasada kendisine güzel bir yer edindi. Yeni yatırımları ile birlikte daha da büyüyecektir. Gerek ihracat gerekse iç piyasa satışları ile ülke ekonomisine katkısı büyüktür.