Galva Metal: "Yıldız Yatırımlar Holding yapmış olduğu yatırımlarla ülke ekonomisine katkıda bulunuyor."

Değerli iş ortağımız Galva Metal ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

 

  • Sizi tanıyabilir miyiz?

1989 yılında Kocaeli’de doğdum. Üniversite eğitimimi de Kocaeli Üniversitesi’nde tamamladım. Yurt dışı iş tecrübemden sonra 2018 yılından beri Galva Metal’de Satın Alma departmanında çalışmaktayım.

 

 

  • Şirketinizin kuruluş hikayesinden ve faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Galva Metal 2005 yılında ticaret hayatına başladı. 2009 yılına gelindiğinde Galva Metal International SRL, Romanya faaliyetlerine başladı ve Romanya deposu hizmete girdi. 2011 yılında öz kaynaklarını genişleterek anonim şirketi olduk ve şu anki adresimizde Çelik Servis Merkezi olarak hizmet vermeye başladık. 2012 yılında ise ilk 1000 ihracatçı firma arasına girdik. 2013 yılında Alman galvanizli sac üreticisi Wuppermann firmasının da hissedar olduğu firmamız, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 48. Firması olmayı başardı  ve takip eden seneler başarılarını devam ettirdi. 2014 yılında Türkiye’nin en fazla ülkeye ihracat yapan 9. Firması ve 2015 yılında ise soğuk ve yassı kaplamalı ürün grubunda Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 10. Firması oldu. 2017 senesinde yine Soğuk/Kaplamalı Yassı İhracatı, Orta Ölçek En Çok İhracat Artışı, Orta Ölçek En Çok Ülkeye İhracat kategorilerinde üretici olmamasına rağmen ilk 10 firma arasına girmeyi başardı. 2018 yılında Galva Metal Bulgaria EOOD iştiraki kuruldu. Şu an Kartepe/Kocaeli’de çelik servis merkezi olarak hizmet vermeye devam ediyoruz.

 

 

  • Yıllık ürün miktarınız nedir?

Galva Metal, başta galvaniz ve boyalı sac olmak üzere kaplamalı yassı çelik ürünlerinde ve aynı zamanda soğuk ve sıcak sac ürünlerinde hizmet veren bir çelik servis merkezi konumunda yer alıyor. 2021 yılında 117.000 tonluk bir hacme ulaştık. Bu sene hedefimiz 130.000 ton ama yeni yatırımların devreye girmesiyle beraber 2 yıl içerisinde 200.000 tona ulaşmayı hedefliyoruz.

 

 

  • Faaliyet alanlarınız ve müşteri portföyünüzden bahseder misiniz?

Çelik servis merkezimizde dilme, boy kesme, trapez-oluk, formlama ve gofraj işlemleri yapılmaktadır. Dilme hattında 8mm’e kadar dilme ölçülerinde işlem yapabiliyoruz. Bunlara ilave olarak dilme hatlarımızdaki çukur boylarının derinlikleri sayesinde dilinmiş bant saclarda maksimum dış çap sarılımı yapılabilmektedir. Sahip olduğumuz boy kesme hattında ise 12 metreye kadar boy kesilebilmektedir. Bunlara ek olarak 27*200 formunda trapez sac ve H10 trapez sac (10x107 formu) hatlarımız bulunmaktadır. Kendi adımızı taşıyan ve boyalı galvanizli çelik bantlardan üretilen Galva Fence hattımız ile de çit üretimimiz bulunmaktadır. Yeni yatırımlarımız sonrasında da gözyaşı desenli sac ve klips-agraf üretimlerimiz başlamış bulunmaktadır.

 

Özel hizmet, özel üretim, özel kalite, özel servis isteyen müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Hem Alman ortağımızdan hem de kendi bilgi birikimimizden pek çok müşterimizin üretim süreçlerin farklı ürünler geliştirerek çözümler yarattık.

 

 

 

  • Yıldız Demir Çelik ürünlerini proseslerinizde nasıl kullanıyorsunuz?

Yıldız Demir Çelik ürünlerini, çelik servis merkezimizde yer alan bütün hatlarda ve proseslerde başta dilme ve boy kesme hatlarımızda olmak üzere kullanıyoruz.

 

 

  • Firmanızla ilgili önümüzdeki süreç için neler planlıyorsunuz? Yıldız Demir Çelik’le iş birliğinizi büyütmeyi planlıyor musunuz?
    Fabrikamızda şu an itibariyle 3 adet dilme hattımız ve bunlara hizmet veren otomatik paketleme hattımız, 2 adet boy kesme hattımız, 1 adet skin pass hattımız, 2 adet trapez hattımız, 1 adet Galva fence hattımız, 1 adet gözyaşı desenli sac hattımız ve 1 adet de agraf-klips pres hattı olmak üzere toplam 12 adet üretim hattımız bulunmaktadır. Oldukça başarılı geçen yılın ardından hizmet kalitemizi ve servis hızımızı arttırmak adına çeşitli yatırımlarımız oldu. 1 adet skinpass hattımız ve 1 adet dilme hattımız kurulum aşamasında olup bu hatların da devreye girmesiyle kapasitelerimizi arttırmayı hedeflemekteyiz. Yıldız demir Çelik’in de yeni yatırımları sonrası her iki firmanın da kapasitesinde artış olacak ve bu da beraberinde iş birliğinin daha da büyümesine fırsat yaratacaktır.

 

 

  • Yıldızlar Yatırım Holding’in Türkiye ekonomisine katkı sunması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ülkemizin önemli sanayicilerinin ve kuruluşların yatırımları oldukça önem teşkil etmektedir. Yıldızlar Yatırımlar Holding de yapmış olduğu yatırımlarla ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Bütün sanayicilerin yatırımlarına devam etmesinin önemli bir çıkış olduğunu düşünüyorum. Galva Metal olarak biz de ülke ekonomisine katkıda bulunmak için yatırımlar yapmayı ve istihdam sağlamayı ana hedeflerimiz arasında görüyoruz.